Postări populare

luni, 4 noiembrie 2013

Gratin de cartofi cu ciuperci





Ingrediente:
  • 1 kg de cartofi
  • 250 g de ciuperci
  • 80 g de emental
  • 10 g de unt
  • 100 ml de smantana dulce
  • 200 ml de lapte degresat
  • sare, piper
Preparare:


  1. Preincalzim cuptorul la treapta 6 (180°C).
  2. Spalam ciupercile, le uscam si le maruntim.
  3. Curatam, spalam si taiem cartofii in felii subtiri.
  4. Ungem cu unt o tava.
  5. Tapetam fundul tavii cu felii de cartof, adaugam ciupercile, apoi smantana si branza.
  6. Repetam cu inca un strat si finalizam un strat de felii de cartofi.
  7. Condimentam si adaugam laptele.
  8. Coacem in jur de 1 ora.
  9. Gratinul trebuie sa se rumeneasca frumos.
  10. Servim cald.


      Cantitate: 4 persoane ~ Timp de prepapare: 15 min ~ Timp de coacere: 60 min ~ Dificultate: usor de realizat ~ Pret: Ieftin

      Pofta buna!

      Clafoutis à la banane

                   


      Ingrediente

    1. 4 oua
    2. 125 g zahar sau sirop de artar
    3. 50 g unt
    4. 80 g faina
    5. 1/4 de l lapte
    6. 2 banana


    7. Preparare:

      1. Preincalzim cuptorul la 210°C / treapta 7.
      2. Amestecam ouale si zaharul / siropul de artar, pana se albesc un pic.
      3. Adaugam faina, untul si apoi laptele.
      4. Ungem cu unt o tava de tarte.
      5. Taiem bananele sub forma de rondele si le asezam in tava.
      6. Varsam deasupra preparatul.
      7. Coacem timp de 35 min.    
        Lasam sa se raceasca si servim.
        Cantitate: 6 persoane ~ Timp de prepapare: 10 min ~ Timp de coacere: 35 min ~ Dificultate: usor de realizat ~ Pret: Ieftin


        Pofta buna!

        duminică, 25 august 2013

        Chiftelute de curcan

        Ingrediente:



        • 700 gr. carne tocata de curcan
        • 200 gr. varza
        • 1/2 sfecla rosie
        • 1 morcov
        • 1/2 dovlecel
        • condimente pentru chiftele(cimbru, patrunjel)
        • sare, piper
        • 1 ou
        • 2 linguri tarate de ovaz



        Preparare:
        1. Varza, sfecla, morcovul si dovlecelul se dau pe razatoare (nu pe cea mai mare), se sareaza si se lasa cam 10-15 min. deoparte. 
        2. Intr-un castron se amesteca carnea cu tarte, ou si condimente.
        3.  Legumele se sgurg foarte bine si se adauga peste carne.
        4. Cu mainile umezite formati chiftelute pe care le coaceti intr-o tava tapetata sau antiaderenta la 180 gr. cca. 40-50 min.


        Pofta Buna! 

        Barcute din cartofi

        barcute cartofi

        Ingrediente:
        • 4 cartofi de copt de mărime medie, taiati in felii
        • 1/3 cana de faina
        • 1/3 cana de parmezan ras
        • 2 lingurite sare
        • 1/4 lingurita piper
        • 1 lingurita praf de usturoi
        • 1/3 cana de lapte
        • 1/4 cana de unt topit

        Pentru decor:
        • branza Cheddar rasa
        • bacon maruntit
        • smantana
        • patrunjel proaspat sau uscat

        Preparare:
        1. Preincalzim cuptorul la 400 de grade.
        2. Intr-o pungă mare de plastic resigilabila, punem faina, parmezanul, sarea, piperul si praful de usturoi si amestecam bine. 
        3. Punem laptele intr-un castron.
        4. Cufundam fiecare felie de cartof in lapte 
        5. si apoi le introducem in punga, trecandu-le prin amestecul cu faina.
        6. Inchidem punga si agitam bine pana cand toate feliile sunt acoperite uniform.
        7. Scoatem cartofii din punga si ii asezam intr-o tava, pe hartie de copt.
        8. Ii stropim cu unt si ii coacem pentru aproximativ 20-25 minute sau pana se rumenesc frumos.
        9. Dupa ce s-au copt, scoatem tava, presaram peste cartofi branza Cheddar si bucatelele de bacon si reintroducem la cuptor cateva minute pana se topeste branza. 
        10. La servire se orneam cu smantana si patrunjel.



        Pofta buna!

        Bruschete cu pasta de masline

        Ingrediente:

        • 2 rosii bine coapte
        • 1 borcan pasta de masline
        • ulei de masline
        • paine feliata
        • busuioc uscat sau proaspat
        • piper
        • un catel de usturoi

        Preparare:


        1. Prajim feliile de paine in toaster
        2. Frecam feliile usor cu un catel de usturoi.
        3. Apoi ungem cu ulei de masline.
        4. Folosim pasta de masline in strat subtire, deoarece fiind realizata partial si din samburi de masline, ii cresc calitatile nutritive.
        5. Taiem rosiile cubulete si le presaram pe deasupra fiecarei tartine.
        6. La final condimentam cu piper si presaram busuioc uscat sau proaspat.



        Pofta buna!