de la 8 luni
- 250 ml lapte
- 15 g amidon de porumb
- 1 varf de cutit de pudra de sofran
- 2 galbenusuri
- 50 g zahar pudra
- coaja rasa de la ½ lamaie
- zahar brun
Preparare
- Spalati lamaia bine, cu apa fierbinte si cu o periuta.
- Radeti lamaia pe o razatoare fina.
- Amestecati laptele, coaja rasa, amidonul si sofranul, se incalzeste usor si apoi se lasa sa se infuzeze.
- Bateti galbenusurile cu zahar, pana se albeste crema, apoi adaugati-le peste lapte.
- Varsati compozitia intr-o craticioara si fierbeti la foc foarte mic, amestecand, pana se ingroasa.
- Puneti crema in cupe de ceramica (ramekin) sau termorezistente, lasati sa se raceasca si introduceti-le la frigider.
- Cand vine vremea desertului, presarati deasupra zahar brun si puneti vasul sub grilul de la cuptor, ca sa se caramelizeze usor.
- Lasati sa se raceasca usor si carmelul crocant de deasupra se va inmuia.
- Acum puteti sa serviti desertul.
Pofta buna!