Postări populare

vineri, 3 februarie 2012

Budinca de gris cu mere

de la 9 luni
  • 250 g mere,
  • 50 g zahar,
  • 25 g unt,
  • 250 ml lapte,
  • 15 g gris,
  • 2 oua,
  • 1 pliculet zahar vanilat.
  • un varf cutit sare.

Preparare

  1. Spalati, curatati si taiati in felii merele.
  2. Puneti intr-o cratita untul si zaharul asezat intr-un strat uniform si deasupra feliile de mere.
  3. Se da la cuptor la  foc potrivit.
  4. Dupa aproximativ 15 minute, cand zaharul s-a caramelizat, se scoate cratita din cuptor si se lasa la o parte.
  5. In acest timp puneti la fiert laptele cu zaharul vanilat si sarea.
  6. Cand laptele da in clocot, adaugati grisul „in ploaie", amestecand mereu.
  7. Dupa ce grisul a fiert, lasati-l sa se raceasca, 
  8. apoi amestecati-l cu ouale, puse unul cate unul, batand bine, ca sa se omogenizeze compozitia.
  9. O turnati apoi peste mere
  10. Introduceti din nou cratita la cuptor, la foc potrivit, 30-35 min, pana cand budinca se rumeneste.
  11. Se rastoarna pe un platou si se serveste rece.

Pofta buna!