Postări populare

miercuri, 2 mai 2012

Rulada de pui cu ou

de la 12 luni


  • 400 g carne de pui tocata 
  • 1 legatura ceapa verde 
  • 1 legatura de patrunjel 
  • 3 morcovi 
  • 1 ardei iute  optional 
  • ghimbir ras proaspat 
  • 30 ml ulei de masline 
  • 3 oua 
  • 1 varf sare 
  • 1/2 lingurita piper 

Preparare
 
 1. Spalam si curatam legumele. 
 2. Radem putin ghimbir si 2 morcovi pe razatoarea mare. 
 3. Taiem ceapa rondele si tocam ardeiul iute. 
 4. Calim morcovul, ghimbirul si ceapa 4-5 minute la foc mediu. 
 5. Fierbem al treilea morcov. 
 6. Spalam bine carnea de pui si o tocam fin (cu cutitul sau cu masina de tocat). 
 7. Batem ouale cu un varf de cutit de sare. 
 8. Tocam patrunjelul. 
 9. Amestecam carnea cu legumele calite, ouale si patrunjelul. 
10. Condimentam dupa gust. 
11. Asezam compozitia intr-o forma de chec sau cozonac, adaugand in ea feliute din morcovul fiert. 
12. Coacem la foc potrivit in cuptorul preincalzit, pe gratarul din mijloc, timp de 30-35 minute, pana se rumeneste.

Pofta buna!