Postări populare

sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Cartofi la cuptor umpluti cu branza si piept de curcan

de la 12 luni


yT5DfKPpRAYc
  • 10-12 cartofi rotunzi de marime medie
  • branza telemea
  • 2 oua
  • 1/2 piept de curcan, merge si pui sau putina carne de porc
  • unt
  • cascaval sau parmezan ras

Mod de preparare:
  1. Cartofii se fierb intregi in coaja.  
  2. Carnea se taie fasiute subtiri si mici si se prajesc pana se rumenesc putin (se rumenesc repede, ca sunt taiate subtiri).  
  3. Cand sunt gata fierti cartofii, se curata si se scobesc de miez cu o lingurita
  4. apoi miezul se amesteca cu branza rasa pe razatoarea mica, cu ouale si carnea prajita
  5. Se umplu cartofii cu aceasta pasta/umplutura, se pune pe fiecare cate un cubulet de unt, se acopera cu cascaval
  6. se dau la cuptor pana se leaga toti si capata o culoare frumoasa.
sursa: http://sfatulparintilor.ro


Pofta buna!

Mozzarella facuta in casa



  • lapte proaspat (nepasteurizat)
  • putin cheag - poate fi cumparat sub forma de praf, de la o farmacie veterinara.

Din 4 l de lapte si 3 linguri de cheag - dizolvat in 300 ml de apa, obtinem aproximativ 300 g (ce se vede mai sus).

Preparare

  1. Laptele se incalzeste la 37- 38 grade C, nu mai mult. Daca e abia muls, nu se mai incalzeste. 
  2. Se pune cheagul dizolvat si se amesteca bine. 
  3. Se lasa 1-2 ore, pana se incheaga bine. 
  4. Se amesteca cu un tel in forma de para si se mai lasa 1 ora.
  5. Se pun 2 randuri de tifon peste o  strecuratoare. Strecuratoarea se pune peste o oala mare. Se toarna laptele inchegat.
  6. Se lasa sa se strecoare bine, peste noapte.
  7. A doua zi se incalzeste apa pana la 80- 90 grade C (aproape de fierbere)
  8. Se pune branza intr-un castron si se toarna apa fierbinte peste. Se lasa cateva minute, pana ce branza incepe sa se intinda.
  9. Cu mainile bine spalate si cu mare atentie pentru ca e foarte fierbinte, se scoate branza cu o lingura de lemn si se framanta in maini. Cam asa :




         10.  Daca branza isi pierde din elasticitate, se mai scufunda in apa. E bine sa ai la indemana apa fierbinte, ca s-o inlocuiesti pe cea care s-a racit.
         11.  Framanta cam 15- 20 minute. Branza trebuie sa devina elastica si matasoasa.



sursa: http://brindusascheaua.blogspot.com