Postări populare

duminică, 26 februarie 2012

Biscuiti

de la 12 luni
  • oua intregi foarte proaspete
  • 200 g zahar pudra
  • 75 g faina alba
  • zahar
  • unt pentru tava

Ingrediente
  1. Acoperim o tava cu hartie de copt si o tapetam cu unt.
  2. Spargem ouale si separam albusurile de galbenusuri.
  3. Batem albusurile pana obtinem o spuma tare, incorporand progresiv, in ploaie, jumatate din cantitatea de zahar pudra.
  4. Intr-un alt recipient,frecam galbenusurile cu a doua jumatate de zahar pudra.
  5. Apoi adaugam delicat peste galbenusuri, spuma de albus si faina.
  6. In tava, cu ajutorul unei pungi de patiserie formam bastoane de 6-10 cm, cu spatiu generos intre ele.
  7. Glasam cu zahar, asteptam ca acesta sa se topeasca in aluat si repetam operatiunea inca odata.
  8. Scuturam tava de excesul de zahar.
  9. Coacem timp de 10 minute.
Pofta buna!

Compot de caise

de la 6 luni
  • 4 caise coapte
  • 1 lingurita de zahar pudra
  • un pahar cu apa
Preparare
  1. Spalam bine caisele, le decojim si le taiem in bucatele.
  2. Asezam caisele intr-o cratita de inox cu fundul gros.
  3. Adaugam zaharul, acoperim cratita si lasam la marinat 10 minute.
  4. Asezam cratita pe foc mic, adaugam un pahar cu apa si fierbem timp de 12-15 minute.
  5. Mixam compozitia, lasam sa se raceasca si o servim bebelusului.


                                                                         Pofta buna!



Parmentier de pui cu morcovi

de la 12 luni


  • cartof mic
  • 1 morcov
  • ½ ceapa verde
  • 2 lingurite de lapte
  • 20 g carne de pui
  • 1 fir de cimbru
  • o lingurita de branza rasa (optional)

Preparare
  1. Curatam si taiem in cubulete morcovul si cartoful.
  2. Fierbem timp de 30 de minute la aburi, morcovul, cartoful si ceapa.
  3. Mixam legumele cu laptele.
  4. Fierbem carnea de pui cu crenguta de cimbru, pe care o aruncam apoi.
  5. Tocam carnea de pui. 
  6. Aranjam intr-un bol transparent, in straturi alternative legume cu carne de pui.
  7. Adauga branza rasa si introducem bolul sub grill cateva secunde pentru a topi branza rasa.


Pofta buna!