de la 12 luni
Cantitate: 1 kg (15 -17 bucati)
- 1 pahar Lapte batut/Iaurt/Chefir
- 2 oua
- 2 linguri unt (unt topit sau ulei)
- 1 esenta de vanilie
- 1 pahar faina alba calitate superioara
- 2 linguri zahar
- sare
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita praf de copt
Preparare
- Intr-un vas se cerne faina cu sarea, bicarbonatul de sodiu si praful de copt.
- Se amesteca bine.
- Intr-un alt vas, se amesteca laptele batut cu ouale, zaharul, untul si esenta de vanilie.
- Se omogenizeaza bine aceasta compozitie.
- Se adauga amestecul de faina peste cel de lapte batut, oua, etc.
- Se amesteca foarte usor, asa incat aluatul sa nu formeze cocoloase de faina - se lasa 15-20 de min. in repaus.
- Cu o lingura umezita in apa, se iau portii de aluat si se pun intr-o tigaie de tip teflon, unsa cu putin ulei.
- Se rumenesc bine pe ambele parti; focul trebuie sa fie mediu.
- Se scot clatitele pe farfurie, acoperita cu servetele, care au rolul de a absorbi uleiul din ele.
sursa
Pofta buna!