Postări populare

sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Quiche Lorraine


Ingrediente
pentru 4 persoane

Aluat
200 g de faina
100 g unt la temperatura camerei
1 varf de cutit de sare
½ cana de apa sau lapte

3 oua

Umplutura
3 oua
200 g sunca afumata / bacon sau sunca de pui ca sa manance si baby
100 g de branza rasa (optional)
200 ml de smantana
nucsoara
piper


Preparare

Aluat
  1. Intr-un castron adaugam faina si facem o gaura la mijloc, unde adaugam apoi sarea si untul.
  2. Frecam cu mana si adaugam apa sau lapte si framantam pana obtinem un aluat neted.
  3. Infasuram cu folie de plastic si lasam la frigider cel putin 30 minute.
  4. Intindem aluatul pe o suprafata presarata cu faina.
  5. Punem aluatul intr-o tava pentru placinta.

Umplutura

  1. Incalzim cuptorul la 180 ° C (gaz marca 6).
  2. Taiem sunca in bucati mici si o prajim intr-o tigaie fara grasime.
  3. Presaram sunca peste aluat, presand-o usor astfel incat sa fie prinse in aluat.
  4. Intr-un castron, batem ouale si smantana.
  5. Adaugam piper si nucsoara (dar nu si sare, sunca  fiind deja sarata).
  6. Turnam amestecul peste sunca si presaram Emmental.
  7. Coacem aproximativ 30 de minute.
  8. Servim platoul cald, cu salata verde.