Postări populare

luni, 27 februarie 2012

Cheesecake cu caise

Desert ideal pentru gravide si nu numai. Bogat in calciu si sarac in calorii!

4 portii
valoare calorica pentru o persoana: 149 Kcal

  • 6 caise
  • 1 iaurt natural slab (0% grasime)
  • 200 g branza alba (0% grasime)
  • 2 oua
  • 1 galbenus
  • 30 g amidon de porumb
  • un pic de margarina
Preparare
  1. Incalzim cuptorul la 150 ° C (treapta 5).
  2. Ungem cu unt o forma de tort.
  3. Taiem caisele, scoatem samburii si apoi le taiem in sferturi.
  4. Intr-o craticioara, amestecam amidonul cu iaurtul la foc mediu, pana se ingroasa.
  5. Incorporam branza si amestecam energic.
  6. Luam cratita de pe foc si incorporam galbenusurile, unul cate unul.
  7. Intr-un bol mai mare, batem albusurile pana obtinem o spuma tare.
  8. Fara sa ne oprim din baterea spumei, amestecam delicat si preparatul din branza cu iaurt.
  9. Varsam amestecul in forma de tort.
  10. Nivelam suprafata si ornam cu sferturile de caise.
  11. Bagam la cuptor si coacem timp de aproximativ o ora.


Pofta buna!

Piure de cartofi dulci cu scortisoara

de la 6 luni

  • 200 g cartofi dulci
  • 150 ml de frisca lichida
  • 2 bucatele de anason
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 foaie de dafin
  • o bucatica de ghimbir
Preparare
  1. Incalzim frisca lichida intr-o craticioara, impreuna cu anasonul si batonul de scortisoara, apoi retragem de pe foc, acoperim si lasam la infuzat 30 de minute.
  2. Curatam ghimbirul si il taiem in bucatele mai mari.
  3. Curatam cartofii dulci, ii taiem in cuburi mari si ii fierbem 10-15 minute intr-o cratita cu apa clocotita, impreuna cu ghimbirul si foaia de dafin, pana ce devin moi.
  4. Scurgem cartofii, aruncam ghimbirul si dafinul.
  5. Punem cartofii dulci inapoi in cratita calda si ii pasam cu un presse-purée sau cu blenderul de mana
  6. Amestecam la foc mic piureul cu frisca lichida infuzata.
  7. Optional - in functie de varsta si de gust, saram usor, piperam si servim cald.


Pofta buna!

Crema de zahar ars fara ou

de la 8 luni
  • 80 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 25 g amidon de porumb

Preparare
  1. Punem 50 g de zahar intr-o cratita de inox cu fund gros, adaugam 2 -3 linguri de apa si lasam la foc mic, pana obtinem un caramel usor aramiu.
  2. In acest timp, incalzim 400 ml de lapte intr-o alta cratita si il varsam imediat peste caramel.
  3. Tinem la foc mic si incorporam restul de zahat.
  4. Intr-un bol, amestecam amidonul cu 100 ml lapte rece si apoi il adaugam peste laptele caramel.
  5. Lasam sa se fiarba la foc foarte mic, pana se ingroasa, amestecand in continuu.
  6. Turnam crema in borcanele de sticla cu capac si lasam la rece cateva ore inainte de servire.


Pofta buna!