Postări populare

duminică, 25 august 2013

Chiftelute de curcan

Ingrediente:



  • 700 gr. carne tocata de curcan
  • 200 gr. varza
  • 1/2 sfecla rosie
  • 1 morcov
  • 1/2 dovlecel
  • condimente pentru chiftele(cimbru, patrunjel)
  • sare, piper
  • 1 ou
  • 2 linguri tarate de ovaz



Preparare:
  1. Varza, sfecla, morcovul si dovlecelul se dau pe razatoare (nu pe cea mai mare), se sareaza si se lasa cam 10-15 min. deoparte. 
  2. Intr-un castron se amesteca carnea cu tarte, ou si condimente.
  3.  Legumele se sgurg foarte bine si se adauga peste carne.
  4. Cu mainile umezite formati chiftelute pe care le coaceti intr-o tava tapetata sau antiaderenta la 180 gr. cca. 40-50 min.


Pofta Buna! 

Barcute din cartofi

barcute cartofi

Ingrediente:
• 4 cartofi de copt de mărime medie, taiati in felii
• 1/3 cana de faina
• 1/3 cana de parmezan ras
• 2 lingurite sare
• 1/4 lingurita piper
• 1 lingurita praf de usturoi
• 1/3 cana de lapte
• 1/4 cana de unt topit

Pentru decor:
• branza Cheddar rasa
• bacon maruntit
• smantana
• patrunjel proaspat sau uscat

Preparare:
  1. Preincalzim cuptorul la 400 de grade.
  2. Intr-o pungă mare de plastic resigilabila, punem faina, parmezanul, sarea, piperul si praful de usturoi si amestecam bine. 
  3. Punem laptele intr-un castron.
  4. Cufundam fiecare felie de cartof in lapte 
  5. si apoi le introducem in punga, trecandu-le prin amestecul cu faina.
  6. Inchidem punga si agitam bine pana cand toate feliile sunt acoperite uniform.
  7. Scoatem cartofii din punga si ii asezam intr-o tava, pe hartie de copt.
  8. Ii stropim cu unt si ii coacem pentru aproximativ 20-25 minute sau pana se rumenesc frumos.
  9. Dupa ce s-au copt, scoatem tava, presaram peste cartofi branza Cheddar si bucatelele de bacon si reintroducem la cuptor cateva minute pana se topeste branza. 
  10. La servire se orneam cu smantana si patrunjel.



Pofta buna!

Bruschete cu pasta de masline

Ingrediente:

  • 2 rosii bine coapte
  • 1 borcan pasta de masline
  • ulei de masline
  • paine feliata
  • busuioc uscat sau proaspat
  • piper
  • un catel de usturoi

Preparare:


  1. Prajim feliile de paine in toaster
  2. Frecam feliile usor cu un catel de usturoi.
  3. Apoi ungem cu ulei de masline.
  4. Folosim pasta de masline in strat subtire, deoarece fiind realizata partial si din samburi de masline, ii cresc calitatile nutritive.
  5. Taiem rosiile cubulete si le presaram pe deasupra fiecarei tartine.
  6. La final condimentam cu piper si presaram busuioc uscat sau proaspat.



Pofta buna!