Postări populare

luni, 16 ianuarie 2012

Piure de spanac cu orez si sos bechamel

de la 8 luni

  • 200 g spanac
  • 1 lingurita zahar
  • 5 g unt
  • 5 g faina
  • 100 ml lapte
  • 5 g orez
  • sare
  • lamaie



Preparare


  1. Se spala spanacul pana apa iese curata, se scot coditele si se lasa sa se scurga. 
  2. Se fierbe inabusit in zeama lui sau in bain marie. 
  3. Se toaca pe un fund de lemn. 
  4. Separat, se face un sos Bechamel din 5 g unt, faina si lapte. 
  5. Se pune spanacul in sos, orezul care a fost fiert separat, si se lasa sa mai fiarba putin.
  6. Se ia de pe foc si se adauga zeama de lamaie

Pofta buna!

Crema de spanac cu branza

de la 8 luni


  • 100 g spanac
  • 100 g branza de vaci
  • 1 galbenus fiert 
Preparare

1. Frunzele de spanac se spala bine in apa cu otet si se clatesc din abundenta. Se scot tijele.
2. Intr-o craticioara cu apa clocotita se fierb frunzele de spanac 15 minute.
3. Se scot si se mixeaza impreuna cu branza de vaci si cu galbenusul.
Aceasta crema este foarte buna calduta. 





Pofta buna!

Piure de spanac cu lapte

de la 8 luni

  • cateva frunze de spanac
  • lapte
  • usturoi
  • un varf de lingurita de faina

  • Preparare 
    1. Se spala spanacul foarte bine,
    apoi se fierbe 15 minute in apa clocotita (se simte cu furculita cand e gata).
    2. Se toaca spanacul fin.
    3. Punem spanacul putin la calit intr-o lingurita de ulei.
    4. Se adauga un varf de lingurita de faina, laptele dupa ochi, cat sa nu iasa compozitia nici prea subtire, nici prea groasa si sarea si se amesteca bine si constant.
    5. Optional se poate adauga si usturoiul bine tocat
    6. Se mai lasa la fiert putin, pana scade laptele.



    Pofta buna!

    Mancare de spanac cu pui si dovlecel

    de la 10 luni


  • spanac
  • doua fasii dovlecel
  • doua fasii piept de pui
  • o lingurita ulei de masline
  • patru linguri lapte
  • patru bobite sare



  • Preparare
    1. Dovlecelul si spanacul se scot de la congelator si se lasa la dezghetat.
    2. Cand dovlecelul si spanacul s-au dezghetat, se pune pe foc o craticioara mica.
    3. Cand apa clocoteste se pune la fiert dovlecelul, cand s-a fiert se scoate, si in apa ramasa se opareste spanacul.
    4. Se arunca apa din craticioara si se pune pe foc craticioara cu uleiul de masline, dovlecelul pasat, si spanacul tocat bine.
    5. Separat se pune la fiert pieptul de pui.
    6. Cand spanacul si dovlecelul s-au calit putin se adauga laptele si sarea,si se amesteca bine. Se mai lasa la fiert putin, pana scade laptele.
    7. Cand puiul a fiert, se scoate, se taie cubulete mici si se adauga peste mancarica.


    Pofta buna!

    Spanac florentin

    de la 10 luni
    • 200-250 g spanac
    • 2-3 rosii
    • 2-3 lingurite smantana
    • parmezan ras
    • unt
    Preparare
    1. Se curata spanacul si se spala, se pune intr-o cratita cu putin ului si apa, pana se inmoaie. 
    2. Se spala rosiile, se taie si se pun intr-o tava unsa cu unt, sa se rumeneasca la cuptor. 
    3. Spanacul se pune intr-o forma unsa, deasupra se pun rosiile, se presara parmezan ras si se mai lasa 10-12 minute la cuptor.



    Pofta buna!

    Pentru mami: Suc detoxifiant de morcovi cu sfecla

     Pentru mami si tati!
     
    • 6 morcovi
    • 2 sfecle fierte
    • un pic de telina
    • sare, piper

    valoare calorica: 60 kcal. 



    Preparare
     

    Curatati morcovii si bucatica de telina .
    Curatati sfecla. 
    Mixati in blender morcovii, telina si sfecla, pana cand obtineti u suc gros si omogen.
    Adaugati un pic de apa daca sucul este prea dens.
    Intr-un pahar combinati sucul astfel obtinut, cu sarea si piperul.
    Tineti la frigider 15 minute si serviti!
    Pofta buna!

    Piure de porumb cu pui si lamaie - à la française

    de la  6   luni
     
    • 20 g carne de pui
    • 1 cutie mica de porumb
    • ½  lingura de suc de lamaie
    • 150 ml lapte de mama sau formula
    • 10 g de branza
    • 1 varf de cutit de nucsoara
    • 1 bucatica de unt
    Preparare

    1. Taiati carnea de pui in bucatele.
    2. Intr-o craticioara, puneti puiul, sucul de lamaie, acoperiti totul cu apa si fierbeti.
    3. Tocati carnea marunt.
    4. Incalziti laptele.
    5. Scurgeti si clatiti bine porumbul.
    6. Mixati bine porumbul, branza, nucsoara, untul si laptele cald.
    7. Amestecati totul cu puiul si serviti cald.
    Pofta buna!