Postări populare

marți, 10 ianuarie 2012

File de morun cu telina


de la  6   luni
  • 40 g file de morun proaspat
  • jumatate telina (aproximativ 120 g)
  • cateva frunze de busuioc
  • 1 bucatica de unt de marimea unei alune
Preparare
  1. Se spala telina, apoi se pune intr-o cratita cu apa clocotita si se lasa sa fiarba la foc mediu in jur de 30 de minute. 
  2. Se spala frunzele de busuioc si se taie foarte marunt cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie (sau cu un cutit foarte ascutit). 
  3. Dupa ce telina a fiert, se zdrobeste pana devine ca un pireu, apoi se amesteca cu busuiocul.
  4. Intr-o tigaie cu teflon se frige pestele.
  5. Apoi, se aranjeaza pestele in farfuria bebelusului, dupa ce, in prealabil, i s-au scos oasele si a fost farimitat/maruntit.
  6. Se adauga piureul de telina si se serveste.
Pofta buna!

Pui cu mar copt

de la 8  luni
   


  • o jumatate de piept de pui sau 2 pulpe superioare dezosate
  • 4 mere potrivite


  • Preparare
    1. Carnita de pui se curata de pielite se spala in apa rece si se pune la fiert in apa cu putina sare, timp de 30 de minute.
    2. Merele se spala, se scoate cotorul si se pun la cuptor.
    3. Dupa ce s-au copt merele, se curata de coaja si se amesteca cu pieptul de pui.
    Pofta buna!

    Baby Smoothie de iarna

    de la 8  luni
    • 1/2 cana de iaurt simplu
    • 1/2 cana lapte
    • 1/2 cana suc de afine
    • 1 mar curatat de coaja si de cotor si taiat bucatele
    • un pic de scortisoara
    • 1 banana inghetata
    Preparare
    1. Se mixeaza totul in blender.
    2. Se serveste imediat.
    2 portii - mami si bebe!
    Pofta buna!

    Piure de cartofi dulci


    de la 6 luni
    • 2 cartofi dulci
    • lapte de la san sau formula de lapte
    • ulei presat la rece

    Preparare
    1. Preincalzesti cuptorul la 220 oC. 
    2. Taie cartofii in doua si aseaza-i in tava pe o folie de aluminiu.
    3. Tine cartofii pe foc pana cand devin foarte moi atunci cand ii intepi cu o furculita (aprox. 45 - 60 de minute).
    4. Dupa ce cartofii sunt moi, lasa-i sa se raceasca.
    5. Scoate pulpa cu o lingura si paseaza-o cu ajutorul unui blender pana cand devine o pasta fina.
    6. Adauga lapte pentru a subtia piureul, pana cand obtii consistenta potrivita pentru nevoile copilului tau.
    7. Adauga cateva picaturi de ulei de rapita presat la rece sau un alt ulei de bune calitate pentru a acoperi nevoia de grasimi "bune" ale bebelusului.
    Pofta buna!