- 1 file micut de merlan (40-50 g.)
- 1 lingura (rasa) cu faina
- 100 ml de lapte
- putina nucsoara praf
- o mana de frunze de spanac (sau de creson) o bucatica de unt cat o aluna
Preparare
- Spalati cu grija frunzele de spanac,
puneti-le intr-o craticioara, fara apa sau unt, acoperiti craticioara si
lasati-o 5 minute pe foc mic.
- Dupa aceea, scurgeti spanacul si treceti-l prin
mixer.
- Intre timp, fierbeti laptele pana da in clocot, apoi, puneti-l deoparte.
-
Intr-o craticioara, topiti untul la foc mic pana cand face putina spuma.
- Adaugati faina, si amestecati bine pentru a nu se forma cocoloase.
- Turnati,
apoi, laptele cald si nucsoara, si amestecati bine.
- Lasati sa fiarba la foc
foarte mic timp de 5 minute, amestecand in continuu, pana cand sosul alb se
ingroasa.
- Luati craticioara cu sosul de pe foc.
- Adaugati frunzele de spanac
zdrobite in acest sos si amestecati bine.
- Fierbeti pestele in baie de aburi (sau in apa cu diferite mirodenii) timp
de 5 minute.
- Dupa ce a fiert, scoateti-i oasele si faramitati-l.
- Turnati sosul
deasupra si serviti.
Puteti servi acest fel de mancare cu putin orez sau morcovi fierti in apa