Postări populare

vineri, 6 ianuarie 2012

Piure de cartofi cu branza de vaci si galbenus

de la 6 luni
  • 1 cartof mic
  • 1 galbenus
  • 1 lingura brinza de vaci

Preparare

1. Cartoful se curata, se spala si se taie cubulete, pentru a fierbe mai repede.
2. Oul se fierbe tare si i se scoate galbenusul.
3. Cartoful se paseaza impreuna cu galbenusul si se adauga branza de vaci, frecand amestecul bine pentru o buna omogenizare.

Pofta buna!

Piure de pastarnac si morcov cu cimbru

de la 6 luni


  • 1 lingurita de unt
  • 1 morcov curatat si feliat
  • 1 pastarnac curatat si feliat
  • 1 ramurica de cimbru proaspat sau un praf de cimbru uscat
  • 1 cana de supa de pui sau apa

Preparare

1. Preincalziti cuptorul la 190 de grade
2. Inabusiti legumele in unt la temperatura medie
3. Adaugati cimbrul si lasati-le pana se inmoaie
4. Adaugati supa sau apa
5. Puneti-le intr-un vas yena, acoperiti-le si mutati-le in cuptor timp de 20 min
6. Daca ati folosit cimbru proaspat acesta trebuie scos din legume
7. Adaugati legumele in blender si mixati-le
Pofta buna!

Supa de morcovi si mere

de la 6  luni
  • 1 morcov mare
  • 1 cartof alb potrivit
  • 1 mar
  • nucsoara

Preparare

  1. Taiati atat legumele, cat si marul, cubulete.
  2. Acoperiti-le cu apa si puneti-le la fiert pana se inmoaie (aproximativ 10 minute). 
  3. in cazul in care este necesar se mai poate adauga apa.
  4. Dupa ce au fiert, adaugati nucsoara si mixati-le in blender.


Pofta buna!

Piure de mere, pere si banane


de la 4-5 luni

  • Reteta combina delicios primele 3 fructe pe care le poate manca bebelusul: MERE, PERE si BANANE!


Preparare
  1. Se amesteca 2 linguri de piure de pere si 2 linguri de piure de mere cu jumatate de banana pisata.

SAU
  1. Se poate folosi de asemenea o jumatate de para foarte bine coapta, curata de coaja si de seminte si taiata bucatele.
  2. Se paseaza cu jumatatea de banana intr-un blender pana cand compozitia devine omogena dupa care se amesteca cu piureul de mere fierte.


De la mamica lui Andrei!
Pofta buna!

Piure de cartof, dovlecel si broccoli

de la 4-5 luni
  • 2 cartofi de marime medie
  • 1 dovlecel
  • 25 g broccoli


Preparare
1. Se curata de coaja si se toaca cartofii.
2. Se fierb in apa cca 10 minute sau pana se inmoaie.
3. Se adauga cateva buchetele de brocoli (25 g) si dovlecel feliat (50 g).
4. Se acopera si se fierb inca 5 minute sau pana devin moi.
5. Se scurg legumele si se paseaza, iar pentru a obtine o compozitie omogena se poate adauga lapte pentru bebelusi sau zeama in care au fiert legumele.

De la mamica lui Andrei!
Pofta buna!

Mar copt cu branzica

de la 4-5 luni
  • un mar mare sau 2 mere mai mici
  • branzica de vaci din 300 ml lapte

Preparare
1. Marul fara cotor se pune la copt intr-un vas yena sau intr-o forma de prajituri tapetata cu hartie de copt
2. Preparati in acest timp branzica de vaci
3. Dupa ce s-a copt, curatati marul de coaja
4. Mixati pulpa marului cu branzica.

De la mamica lui Andrei!
Pofta buna!

Supa crema cu gris



Preparare
  • Preparam Supa de legume sau Supa de legume cu carne, fara sa adaugam cuscus.
  • Dupa ce e gata, adaugam cateva lingurite de gris, in functie de consistenta dorita.
  • Fierbem inca 10 minute.
  • ! Verificati ca grisul sa fie fiert !
Pofta buna!

Piure de legume cu carne de pasare - mai multe retete

  de la 7 luni
  • 50-100 g pui sau curcan fara piele
  • 1 cartof mare
  • 1 morcov mediu
  • 1/4 pastarnac
  • o felie mica de telina
  • optional:

  • ulei sau unt
  • lapte sau supa
  • un varf de sare

Preparare

1. 
  • Dupa ce am fiert legumele pentru SUPA DE LEGUME CU CARNE,
  • mixam in blender toate ingredientele de mai sus, cu doua linguri de supa si un pic de unt.
2.
  • Dupa ce am fiert legumele pentru SUPA DE LEGUME CU CARNE,
  • mixam in blender toate ingredientele de mai sus, cu doua linguri de supa.
  • Intr-o tigaie, calim cateva minute piureul in putin ulei incins.
De la mamica Biancai!
3.
  • Taiem legumele si carnea in bucatele.
  • Intr-o craticioara calim legumele si carnea in 2 lingurite de ulei, timp de 2 minute.
  • Completam cu 1 l de apa si fierbem 1 ora sau pana sunt gata.
  • Cand sunt fierte, strecuram zeama.
  • In blender le mixam cu un pic de lichid.
4.
  • Taiem legumele si carnea in bucatele.
  • Le fierbem la abur timp de 30 minute.
  • Le mixam in blender cu un pic de unt.


Pofta buna!

Supa de legume cu carne

de la 7 luni
  • 100g carne de pui, curcan sau vitel
  • 1 cartof mare
  • 1 morcov mediu
  • 1/4 pastarnac
  • o felie mica de telina
  • o ceapa
  • cuscus
  • optional:
  • 1 rosie
  • 1/2 ardei
  • ulei
  • un varf de sare

Preparare
1. Taiem carnea si legumele in bucatele.
2. Se pune carnea la fiert, se spumeaza sau se arunca prima apa
3. Apoi se adauga legumele si se fierb in continuare.
3. Se scot carnea si legumele din supa.
5. Adaugam o lingurita de ulei si o lingura de cuscus si mai fierbem 5 minute

! Dupa fierbere, aruncam ceapa, ardeiul si rosia ! si putem folosi legumele pentru Piureul de legume cu carne !

Pofta buna!


Piure de legume - mai multe retete

de la 5 luni
  • 1 cartof mare
  • 1 morcov mediu
  • 1 dovlecel
  • 1/4 pastarnac
  • o felie mica de telina 
  • optional:
  • ulei sau unt
  • lapte sau supa
  • un varf de sare

Preparare

1. 
  • Dupa ce am fiert legumele pentru SUPA DE LEGUME,
  • mixam in blender toate legumele de mai sus, cu doua linguri de supa si un pic de unt.
2.
  • Dupa ce am fiert legumele pentru SUPA DE LEGUME,
  • mixam in blender toate legumele de mai sus, cu doua linguri de supa.
  • Intr-o tigaie, calim piureul in putin ulei incins.
3.
  • Taiem legumele in bucatele.
  • Intr-o craticioara calim legumele in 2 lingurite de ulei, timp de 2 minute.
  • Completam cu 1/2 l de apa si fierbem 40 de minute sau pana sunt gata legumele.
  • Cand sunt fierte, strecuram zeama.
  • In blender sau cu furculita, mixam legumele cu un pic de lichid.
4.
  • Taiem legumele in bucatele.
  • Le fierbem la abur timp de 30 minute.
  • Mixam in blender cu un pic de unt.
Pofta buna!

Supa de legume cu cuscus

de la 4-5 luni
  • 1 cartof mare
  • 1 morcov mediu
  • 1 dovlecel
  • 1/4 pastarnac
  • o felie mica de telina
  • o ceapa
  • cuscus
  • optional:
  • 1 rosie
  • 1/2 ardei
  • ulei
  • un varf de sare

Preparare
1. Taiem legumele in bucatele
2. Se fierb legumele intr-un litru de apa timp de o ora.
3. Se scot legumele din supa.
3. Adaugam o lingurita de ulei si o lingura de cuscus si mai fierbem 5 minute

! Dupa fierbere, aruncam ceapa, ardeiul si rosia ! si putem folosi legumele pentru Piureul de legume !

Pofta buna!