Postări populare

marți, 10 ianuarie 2012

Piure de cartofi dulci


de la 6 luni
  • 2 cartofi dulci
  • lapte de la san sau formula de lapte
  • ulei presat la rece

Preparare
  1. Preincalzesti cuptorul la 220 oC. 
  2. Taie cartofii in doua si aseaza-i in tava pe o folie de aluminiu.
  3. Tine cartofii pe foc pana cand devin foarte moi atunci cand ii intepi cu o furculita (aprox. 45 - 60 de minute).
  4. Dupa ce cartofii sunt moi, lasa-i sa se raceasca.
  5. Scoate pulpa cu o lingura si paseaza-o cu ajutorul unui blender pana cand devine o pasta fina.
  6. Adauga lapte pentru a subtia piureul, pana cand obtii consistenta potrivita pentru nevoile copilului tau.
  7. Adauga cateva picaturi de ulei de rapita presat la rece sau un alt ulei de bune calitate pentru a acoperi nevoia de grasimi "bune" ale bebelusului.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu