Postări populare

duminică, 25 august 2013

Barcute din cartofi

barcute cartofi

Ingrediente:
• 4 cartofi de copt de mărime medie, taiati in felii
• 1/3 cana de faina
• 1/3 cana de parmezan ras
• 2 lingurite sare
• 1/4 lingurita piper
• 1 lingurita praf de usturoi
• 1/3 cana de lapte
• 1/4 cana de unt topit

Pentru decor:
• branza Cheddar rasa
• bacon maruntit
• smantana
• patrunjel proaspat sau uscat

Preparare:
  1. Preincalzim cuptorul la 400 de grade.
  2. Intr-o pungă mare de plastic resigilabila, punem faina, parmezanul, sarea, piperul si praful de usturoi si amestecam bine. 
  3. Punem laptele intr-un castron.
  4. Cufundam fiecare felie de cartof in lapte 
  5. si apoi le introducem in punga, trecandu-le prin amestecul cu faina.
  6. Inchidem punga si agitam bine pana cand toate feliile sunt acoperite uniform.
  7. Scoatem cartofii din punga si ii asezam intr-o tava, pe hartie de copt.
  8. Ii stropim cu unt si ii coacem pentru aproximativ 20-25 minute sau pana se rumenesc frumos.
  9. Dupa ce s-au copt, scoatem tava, presaram peste cartofi branza Cheddar si bucatelele de bacon si reintroducem la cuptor cateva minute pana se topeste branza. 
  10. La servire se orneam cu smantana si patrunjel.



Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu