Postări populare

duminică, 14 iulie 2013

Chiftelute de pui

Ingrediente

  • 200 g carne de pui / curcan / vita
  • 1 galbenus
  • putina paine inmuiata in lapte
  • 2 linguri parmezan
  • patrunjel
  • optional: dovlecel ras, morcov ras, etc

Preparare 
  1. Tocam carnea de pui
  2. Amestecam carnea tocata cu painea
  3. Apoi adaugam galbenusul si celelalte legume
  4. Asezonam compozitia dupa gust (de preferat cu patrunjel, chimen, marar si sare pentru copilasii mai mari)
  5. Amestecam bine pana se omogenizeaza
  6. Chiftelutele se pot praji clasic sau la aburi aproximativ 20 de minute.


Pofta buna!

Chicken Nuggets

   Ingrediente:
  • 500 g piept de pui
  • 80 g paine
  • 1 catel usturoi
  • 1/2 ceapa
  • 80 g faina
  • 80 ml lapte
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita drojdie praf
  • 1 lingurita ulei de masline
Pentru copii mai mari, adaugam si:
  • 1 lingura mustar
  • 2 linguri sos de soia
  • Pesmet


Mod de preparare:
  1. Taiem pieptul de pui si painea in bucati mari
  2. Amestecam compozitia in blender.
  3. Adaugam ceapa taiata in patru si catelul de usturoi.
  4. Omogenizam pana cand compozitia devine ca o pasta.
  5. Formam mingiute, pe care le turtim.
  6. Separat amestecam faina cu laptele. 
  7. Apoi adaugam oul, drojdia si uleiul. 
  8. Amestecam bine. 
  9. Trecem chiftelutele obtinute prin sosul de faina si apoi prin pesmet.
  10. Introducem in cuptorul incins la 180 grade Celsius circa 20 minute pana sunt rumenite. (in tava, pe hartia de copt)
  11. \!/ Trebuie intoarse dupa 10 minute.

Pentru copii mai mari adaugam mustarul, soia, piper si un praf de sare.


EXTRA: Dupa ce s-au copt si s-au racit, se pot congela. Cand aveti nevoie, se scot si se baga la cuptor 180 grade Celsius cateva minute.


Pofta buna!

Bombonici delicioase



Ingrediente

curmale fără sâmburi (aprox. 150 g)
stafide
6-8 nuci
nuca de cocos
fulgi de porumb
unt sau miere, daca nu se leaga suficient de bine compozitia
 
nuca de cocos
seminte de susan
 
 
Preparare
1. Mixam ingredientele in blender
2. Modelam bombite
3. Le tavalim prin seminte de susan sau nuca de cocos.
4. Optional, putem aseza bomboanele delicioase in forme de hartie pentru mini-briose.
 
 
 
Pofta buna!

sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Quiche Lorraine


Ingrediente
pentru 4 persoane

Aluat
200 g de faina
100 g unt la temperatura camerei
1 varf de cutit de sare
½ cana de apa sau lapte

3 oua

Umplutura
3 oua
200 g sunca afumata / bacon sau sunca de pui ca sa manance si baby
100 g de branza rasa (optional)
200 ml de smantana
nucsoara
piper


Preparare

Aluat
  1. Intr-un castron adaugam faina si facem o gaura la mijloc, unde adaugam apoi sarea si untul.
  2. Frecam cu mana si adaugam apa sau lapte si framantam pana obtinem un aluat neted.
  3. Infasuram cu folie de plastic si lasam la frigider cel putin 30 minute.
  4. Intindem aluatul pe o suprafata presarata cu faina.
  5. Punem aluatul intr-o tava pentru placinta.

Umplutura

  1. Incalzim cuptorul la 180 ° C (gaz marca 6).
  2. Taiem sunca in bucati mici si o prajim intr-o tigaie fara grasime.
  3. Presaram sunca peste aluat, presand-o usor astfel incat sa fie prinse in aluat.
  4. Intr-un castron, batem ouale si smantana.
  5. Adaugam piper si nucsoara (dar nu si sare, sunca  fiind deja sarata).
  6. Turnam amestecul peste sunca si presaram Emmental.
  7. Coacem aproximativ 30 de minute.
  8. Servim platoul cald, cu salata verde.

vineri, 9 noiembrie 2012

Salata de varza cu stafide

Reţetă gustoasă şi sănătoasă

Pentru a prepara această reţetă simplă de salată de varză cu stafide, aveţi nevoie de:

  • o varză roşie
  • o linguriţă cu vârf cu pudră de scorţişoară
  • o cană cu stafide aurii
  • câteva linguri cu ulei
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • un păhărel cu vin roşu
  • sare, piper
  • o linguriţă cu miere. 
Preparare

1. Primul pas constă în tăierea foarte fină a verzei şi adăugarea unei linguriţe rase cu sare.
2. Amestecaţi bine pentru ca varza să se înmoaie.
3. Apoi adăugaţi câteva linguri cu ulei, sucul de lămâie şi piperul măcinat.
4. Puneţi stafidele, mierea şi scorţişoara în vin şi lăsaţi-le să stea circa 30 de minute în frigider.
5. Turnaţi acest amestec peste salata de varză, acoperiţi cu o folie de plastic şi puneţi totul la rece timp de o oră înainte de a servi.

Pont! Stafidele brune sunt mai indicate decât cele aurii, deoarece conţin mai mulţi nutrienţi, precum vitaminele A şi C, calciu şi potasiu.

Sfat! Acidul oleanolic din stafide distruge bacteriile cauzatoare de carii şi de boli gingivale. Astfel, consumaţi câteva grame pe zi.

Despre stafide - mai multe informatii aici!

Pui cu Sherry, mustar si masline



Ingrediente

   2-3 linguri ulei vegetal
100 ml sherry dry amestecat cu 150 ml apa sau supa de pui
    8 pulpe de pui sau 4 piepturi
    1 lingura otet de sherry sau otet din vin rosu
    4 cepe
   16 masline verzi mari, injumatatite - simple sau aromate
    2 lingurite mustar frantuzesc
    o mana mare de patrunjel proaspat tocat
Sare si piper proaspat macinat


Instructiuni

Step 1.
Turnam putin ulei in oala sub presiune, folosind doar suficient cat sa acoperim baza tigaii cu generozitate.
Punem in oala 4 pulpe sau 2 piepturi, la temperatura medie-mare. Prajim usor bucatile, le scoatem si introducem si restul.

Step 2.
Adaugam toate bucatile de carne in oala sub presiune, ceapa si mustarul si amestecam pentru a distribui uniform mustarul. Condimentam cu sare si piper, turnam amestecul de sherry si otet si fixam capacul. Crestem presiunea la maxim, setam temperatura medie si gatim timp de 10 minute. Apoi inchidem focul si scoatem imediat aburul.

Step 3.
Scoatem capacul, punem imediat maslinele in oala si punem inapoi capacul. lasam 5 minute oala inchisa, apoi anestecam patrunjelul si servim cu piure de cartofi sau risotto.

Pentru bebelusul pofticios, eliminam acloolul din reteta :)

duminică, 20 mai 2012

Biscuiti italienesti pentru pici

de la 12 luni

Reteta de biscuiti cu miere si ulei de masline!
  • 200 g faina
  • 2 cani de lapte
  • 1 lingura de ulei de masline extra virgin
  • 2 linguri de miere

Preparare
  1. Combinam faina cu laptele, adaugam uleiul, mierea si framantam pana cand ingredientele sunt amestecate perfect.
  2. Intindem aluatul pana are o grosime de 1/2 cm si il taiem in diverse forme.
  3. Tapetam o tava cu hartie de copt si aranjam formele de aluat.
  4. Coacem timp de 15 minute in cuptorul preincalzit.


Pofta buna!

Tarta de cartofi cu branza

de la 10 luni

  • 400 g cartofi
  • 80 g branza de burduf sau Fontina
  • 3 linguri de lapte
  • ierburi aromatice sau condimente naturale dupa gust


Preparare

  1. Curatam si fierbem cartofii.
  2. Apoi ii scurgem si ii facem piure, adaugand acum un pic de lapte si condimente naturale.
  3. Ungem cu unt un vas pentru cuptor si asezam primul strat de piure, apoi branza felii, inca un strat de piure si la final se presara parmezan si unt sau ulei de masline.
  4. Coacem timp de 20 minute la 150 grade C.


Pofta buna!

Fasole batuta

de la 12 luni

Mancarica de fasole delicioasa, presarata din abundenta cu parmezan! Superbebelusii o vor adora!
  • 200 g fasole uscata
  • 1 cartof
  • 1 felie de telina
  • 1/2 ceapa
  • 1/2 morcov
  • 2 linguri de ulei de masline extra virgin
  • 2 linguri de amidon de porumb sau malai sau orez fiert

Preparare

  1. Se inmoaie boabele uscate cu o zi inainte in apa si bicarbonat (1 lingurita).
  2. Clatim fasolea cu apa rece si o punem la fiert in multa apa, timp de 2 ore; se spumeaza daca este nevoie.
  3. Cu o jumatate de ora inainte de terminare, se adauga telina, ceapa, morcovul si malaiul sau amidonul de porumb, care a fost in prealabil diluat in apa rece.
  4. Dupa ce a fiert, mixam compozitia si adaugam ulei de masline.
  5. Presaram cu parmezan si servim.


Pofta buna!

Risotto cu parmezan

de la 12 luni

Mmmmm... ce deliciu... orez fiert in lapte cu parmezan!
  • 200 g orez
  • 200 ml apa
  • 1/2 l lapte
  • o bucatica de unt
  • 4 lingurite de parmezan

Preparare

  1. Intr-o cratita se fierbe laptele diluat cu apa.
  2. Cand clocoteste laptele, se adauga orezul si se fierbe timp de 20 de minute.
  3. Inainte de servire se amesteca cu unt si cu parmezan.


Pofta buna!

Papara de oua

de la 12 luni

O reteta simpla si rapida cu ou si laptic, pe care si cei mai mofturosi bebelusi o adora!
  • 1 ou
  • 1 lingura de lapte

Preparare
  1. Batem oul si il amestecam cu laptele.
  2. Intr-o tigaie antiaderenta, frigem oul si amestecam in continuu pana se coace bine si se zdrentuieste.
  3. Optional, servim cu parmezan ras pe deasupra.
Pofta buna!


Oul este un aliment bogat in proteine, fier si colesterol, si prin urmare, este foarte folositor in dieta bebelusului. Pe de alta parte, oul si laptele de vaca sunt principalele cauze ale alergiilor alimentare la copii. Prin urmare, acesta trebuie introdus treptat, incepand cu galbenusul si abia de la un an introducand si albusul. Dupa un an se poate prepara oul intreg (fiert, papara fara grasimi sau arsura, omleta cu branza, fiert in sos de rosii).  

Penne al prosciutto

de la 12 luni

De la mama Italia, avem o reteta delicioasa de paste cu rosii, prosciutto si parmezan pentru cei mai pofticiosi bebelusi... o bunatate!!!
  • penne mici 50 g
  • 2-3 linguri de rosii zdrobite
  • o felie de prosciutto cotto 40 g
  • 2 lingurite de parmezan ras
  • 2 lingurite de ulei de masline

Preparare


  1. Fierbem pastele 
  2. Incalzim intr-o tigaie rosiile si prosciutto taiat cubulete
  3. Imbinam pastele si sosul
  4. Adaugam uleiul si amestecam
  5. Presaram parmezan deasupra mancaricii

 

 Pofta buna!

miercuri, 2 mai 2012

Rulada de pui cu ou

de la 12 luni


  • 400 g carne de pui tocata 
  • 1 legatura ceapa verde 
  • 1 legatura de patrunjel 
  • 3 morcovi 
  • 1 ardei iute  optional 
  • ghimbir ras proaspat 
  • 30 ml ulei de masline 
  • 3 oua 
  • 1 varf sare 
  • 1/2 lingurita piper 

Preparare
 
 1. Spalam si curatam legumele. 
 2. Radem putin ghimbir si 2 morcovi pe razatoarea mare. 
 3. Taiem ceapa rondele si tocam ardeiul iute. 
 4. Calim morcovul, ghimbirul si ceapa 4-5 minute la foc mediu. 
 5. Fierbem al treilea morcov. 
 6. Spalam bine carnea de pui si o tocam fin (cu cutitul sau cu masina de tocat). 
 7. Batem ouale cu un varf de cutit de sare. 
 8. Tocam patrunjelul. 
 9. Amestecam carnea cu legumele calite, ouale si patrunjelul. 
10. Condimentam dupa gust. 
11. Asezam compozitia intr-o forma de chec sau cozonac, adaugand in ea feliute din morcovul fiert. 
12. Coacem la foc potrivit in cuptorul preincalzit, pe gratarul din mijloc, timp de 30-35 minute, pana se rumeneste.

Pofta buna!