- 500 g piept de pui
- 80 g paine
- 1 catel usturoi
- 1/2 ceapa
- 80 g faina
- 80 ml lapte
- 1 ou
- 1/2 lingurita drojdie praf
- 1 lingurita ulei de masline
- 1 lingura mustar
- 2 linguri sos de soia
- Pesmet
Mod de preparare:
- Taiem pieptul de pui si painea in bucati mari
- Amestecam compozitia in blender.
- Adaugam ceapa taiata in patru si catelul de usturoi.
- Omogenizam pana cand compozitia devine ca o pasta.
- Formam mingiute, pe care le turtim.
- Separat amestecam faina cu laptele.
- Apoi adaugam oul, drojdia si uleiul.
- Amestecam bine.
- Trecem chiftelutele obtinute prin sosul de faina si apoi prin pesmet.
- Introducem in cuptorul incins la 180 grade Celsius circa 20 minute pana sunt rumenite. (in tava, pe hartia de copt)
- \!/ Trebuie intoarse dupa 10 minute.
Pentru copii mai mari adaugam mustarul, soia, piper si un praf de sare.
EXTRA: Dupa ce s-au copt si s-au racit, se pot congela. Cand aveti nevoie, se scot si se baga la cuptor 180 grade Celsius cateva minute.
Pofta buna!