Ingrediente
2-3 linguri ulei vegetal
100 ml sherry dry amestecat cu 150 ml apa sau supa de pui
8 pulpe de pui sau 4 piepturi
1 lingura otet de sherry sau otet din vin rosu
4 cepe
16 masline verzi mari, injumatatite - simple sau aromate
2 lingurite mustar frantuzesc
o mana mare de patrunjel proaspat tocat
Sare si piper proaspat macinat
Instructiuni
Step 1.
Turnam putin ulei in oala sub presiune, folosind doar suficient cat sa
acoperim baza tigaii cu generozitate.
Punem in oala 4 pulpe sau 2 piepturi, la temperatura medie-mare. Prajim
usor bucatile, le scoatem si introducem si restul.
Step 2.
Adaugam toate bucatile de carne in oala sub presiune, ceapa si mustarul
si amestecam pentru a distribui uniform mustarul. Condimentam cu sare si
piper, turnam amestecul de sherry si otet si fixam capacul. Crestem
presiunea la maxim, setam temperatura medie si gatim timp de 10 minute.
Apoi inchidem focul si scoatem imediat aburul.
Step 3.
Scoatem capacul, punem imediat maslinele in oala si punem inapoi
capacul. lasam 5 minute oala inchisa, apoi anestecam patrunjelul si
servim cu piure de cartofi sau risotto.
Pentru bebelusul pofticios, eliminam acloolul din reteta :)