Postări populare

luni, 23 martie 2015

Tort Pofticios de LAMAIE




INGREDIENTE:
BLAT : 6 oua , 180 gr. zahar , 1 lamaie (suc si coaja)
CREMA : 250 ml lapte, 2 pliculete zahar vanilat, 38 gr. faina, 120 gr. unt, 120 gr. zahar


MOD DE PREPARARE:
BLATUL
  • Galbenusele se freaca bine cu zaharul, sucul si coaja de lamaie pana cand compozitia devine spumoasa, apoi se adauga faina si spuma de albusuri.
  • Se pune compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit in cuptorul preincalzit.

CREMA
  • Frecam untul spuma cu zaharul.
  • Faina se amesteca cu putin lapte rece, apoi se adauga restul de lapte caldut si vanilia si se fierbe la foc mic, amestecandu-se continuu pana cand compozitia se ingroasa.
  • Dupa ce s-a racit, se adauga prin mixare in untul care a fost frecat spuma cu zaharul.
  • Tortul racit se taie in 2 sau 3 parti  si se umple cu crema.
  • Deasupra se orneaza cu crema si se baroteaza cu nuci prajite si macinate. 
Pofta buna!

Tiramisu pentru copii (cu sirop de fructe)

Ingrediente:
1 pachet de piscoturi
1/2 l compot sau sirop de fructe diluat
500 g Mascarpone
200 ml smantana lichida
sirop de artar sau zahar dupa gust (2 linguri sunt suficiente)
cacao
Fructe optional




Instructiuni de preparare:

1. Batem frisca pentru crema.

2. Mixam mascarpone cu siropul de artar / zahar.

3. Incorporam cu o lingura de lemn frisca in mascarpone.

4. Inmuiem piscoturile in siropul incalzit in prealabil, in care adaugam si putina cacao pentru gust.

5. Montam prajitura: un rand de piscoturi, apoi crema, repetam piscoturi, crema si ornam optional cu cacao.

Detaliu pofticios:
Cine doreste, poate sa adauge fructe (banane, fructe de padure, fructe din compot) intre straturile de piscoturi.


Pofta buna!

Tiramisu pentru copii (cu lapte)

Ingrediente:
1 pachet de piscoturi
1/2 litru de lapte
500 g Mascarpone
200 ml smantana lichida
sirop de artar, miere sau zahar dupa gust (2 linguri sunt suficiente)
cacao



Instructiuni de preparare:

1. Batem frisca pentru crema.

2. Mixam mascarpone cu siropul de artar / zahar.

3. Incorporam cu o lingura de lemn frisca in mascarpone.

4. Inmuiem piscoturile in laptele incalzit in prealabil, in care adaugam si putina cacao pentru gust.

5. Montam prajitura: un rand de piscoturi, apoi crema, repetam piscoturi, crema si ornam optional cu cacao.


Pofta buna!

luni, 4 noiembrie 2013

Gratin de cartofi cu ciuperci





Ingrediente:
  • 1 kg de cartofi
  • 250 g de ciuperci
  • 80 g de emental
  • 10 g de unt
  • 100 ml de smantana dulce
  • 200 ml de lapte degresat
  • sare, piper
Preparare:


  1. Preincalzim cuptorul la treapta 6 (180°C).
  2. Spalam ciupercile, le uscam si le maruntim.
  3. Curatam, spalam si taiem cartofii in felii subtiri.
  4. Ungem cu unt o tava.
  5. Tapetam fundul tavii cu felii de cartof, adaugam ciupercile, apoi smantana si branza.
  6. Repetam cu inca un strat si finalizam un strat de felii de cartofi.
  7. Condimentam si adaugam laptele.
  8. Coacem in jur de 1 ora.
  9. Gratinul trebuie sa se rumeneasca frumos.
  10. Servim cald.


      Cantitate: 4 persoane ~ Timp de prepapare: 15 min ~ Timp de coacere: 60 min ~ Dificultate: usor de realizat ~ Pret: Ieftin

      Pofta buna!