Postări populare
-
de la 8 luni 1/2 cana de iaurt simplu 1/2 cana lapte 1/2 cana suc de afine 1 mar curatat de coaja si de cotor si taiat bucatele u...
-
Constipatia este considerata o dereglare care presupune un intestin lenes , scaune dureroase sau dificil de evacuat. In cazul in care co...
-
8 felii de paine 120 g Emmenthal (4 felii groase) 100 g bacon (8 felii) 1 lingura de mustar Deasupra 1 ou batut 60 g Emmental...
vineri, 9 noiembrie 2012
Pui cu Sherry, mustar si masline
Ingrediente
2-3 linguri ulei vegetal
100 ml sherry dry amestecat cu 150 ml apa sau supa de pui
8 pulpe de pui sau 4 piepturi
1 lingura otet de sherry sau otet din vin rosu
4 cepe
16 masline verzi mari, injumatatite - simple sau aromate
2 lingurite mustar frantuzesc
o mana mare de patrunjel proaspat tocat
Sare si piper proaspat macinat
Instructiuni
Step 1.
Turnam putin ulei in oala sub presiune, folosind doar suficient cat sa acoperim baza tigaii cu generozitate.
Punem in oala 4 pulpe sau 2 piepturi, la temperatura medie-mare. Prajim usor bucatile, le scoatem si introducem si restul.
Step 2.
Adaugam toate bucatile de carne in oala sub presiune, ceapa si mustarul si amestecam pentru a distribui uniform mustarul. Condimentam cu sare si piper, turnam amestecul de sherry si otet si fixam capacul. Crestem presiunea la maxim, setam temperatura medie si gatim timp de 10 minute. Apoi inchidem focul si scoatem imediat aburul.
Step 3.
Scoatem capacul, punem imediat maslinele in oala si punem inapoi capacul. lasam 5 minute oala inchisa, apoi anestecam patrunjelul si servim cu piure de cartofi sau risotto.
Pentru bebelusul pofticios, eliminam acloolul din reteta :)
duminică, 20 mai 2012
Biscuiti italienesti pentru pici
de la 12 luni
Reteta de biscuiti cu miere si ulei de masline!
- 200 g faina
- 2 cani de lapte
- 1 lingura de ulei de masline extra virgin
- 2 linguri de miere
Preparare
- Combinam faina cu laptele, adaugam uleiul, mierea si framantam pana cand ingredientele sunt amestecate perfect.
- Intindem aluatul pana are o grosime de 1/2 cm si il taiem in diverse forme.
- Tapetam o tava cu hartie de copt si aranjam formele de aluat.
- Coacem timp de 15 minute in cuptorul preincalzit.
Pofta buna!
Tarta de cartofi cu branza
de la 10 luni
- 400 g cartofi
- 80 g branza de burduf sau Fontina
- 3 linguri de lapte
- ierburi aromatice sau condimente naturale dupa gust
Preparare
- Curatam si fierbem cartofii.
- Apoi ii scurgem si ii facem piure, adaugand acum un pic de lapte si condimente naturale.
- Ungem cu unt un vas pentru cuptor si asezam primul strat de piure, apoi branza felii, inca un strat de piure si la final se presara parmezan si unt sau ulei de masline.
- Coacem timp de 20 minute la 150 grade C.
Pofta buna!
Fasole batuta
de la 12 luni
Mancarica de fasole delicioasa, presarata din abundenta cu parmezan! Superbebelusii o vor adora!
- 200 g fasole uscata
- 1 cartof
- 1 felie de telina
- 1/2 ceapa
- 1/2 morcov
- 2 linguri de ulei de masline extra virgin
- 2 linguri de amidon de porumb sau malai sau orez fiert
Preparare
- Se inmoaie boabele uscate cu o zi inainte in apa si bicarbonat (1 lingurita).
- Clatim fasolea cu apa rece si o punem la fiert in multa apa, timp de 2 ore; se spumeaza daca este nevoie.
- Cu o jumatate de ora inainte de terminare, se adauga telina, ceapa, morcovul si malaiul sau amidonul de porumb, care a fost in prealabil diluat in apa rece.
- Dupa ce a fiert, mixam compozitia si adaugam ulei de masline.
- Presaram cu parmezan si servim.
Pofta buna!
Risotto cu parmezan
de la 12 luni
Mmmmm... ce deliciu... orez fiert in lapte cu parmezan!
- 200 g orez
- 200 ml apa
- 1/2 l lapte
- o bucatica de unt
- 4 lingurite de parmezan
Preparare
- Intr-o cratita se fierbe laptele diluat cu apa.
- Cand clocoteste laptele, se adauga orezul si se fierbe timp de 20 de minute.
- Inainte de servire se amesteca cu unt si cu parmezan.
Pofta buna!
Papara de oua
de la 12 luni
O reteta simpla si rapida cu ou si laptic, pe care si cei mai mofturosi bebelusi o adora!
- 1 ou
- 1 lingura de lapte
Preparare
- Batem oul si il amestecam cu laptele.
- Intr-o tigaie antiaderenta, frigem oul si amestecam in continuu pana se coace bine si se zdrentuieste.
- Optional, servim cu parmezan ras pe deasupra.
Pofta buna!
Oul este un aliment bogat in proteine, fier si colesterol, si prin urmare, este foarte folositor in dieta bebelusului. Pe de alta parte, oul si laptele de vaca sunt principalele cauze ale alergiilor alimentare la copii. Prin urmare, acesta trebuie introdus treptat, incepand cu galbenusul si abia de la un an introducand si albusul. Dupa un an se poate prepara oul intreg (fiert, papara fara grasimi sau arsura, omleta cu branza, fiert in sos de rosii).
Penne al prosciutto
de la 12 luni
De la mama Italia, avem o reteta delicioasa de paste cu rosii, prosciutto si parmezan pentru cei mai pofticiosi bebelusi... o bunatate!!!
- penne mici 50 g
- 2-3 linguri de rosii zdrobite
- o felie de prosciutto cotto 40 g
- 2 lingurite de parmezan ras
- 2 lingurite de ulei de masline
Preparare
- Fierbem pastele
- Incalzim intr-o tigaie rosiile si prosciutto taiat cubulete
- Imbinam pastele si sosul
- Adaugam uleiul si amestecam
- Presaram parmezan deasupra mancaricii
Pofta buna!
miercuri, 2 mai 2012
Rulada de pui cu ou
de la 12 luni
- 400 g carne de pui tocata
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura de patrunjel
- 3 morcovi
- 1 ardei iute optional
- ghimbir ras proaspat
- 30 ml ulei de masline
- 3 oua
- 1 varf sare
- 1/2 lingurita piper
Preparare
1. Spalam si curatam legumele.
2. Radem putin ghimbir si 2 morcovi pe razatoarea mare.
3. Taiem ceapa rondele si tocam ardeiul iute.
4. Calim morcovul, ghimbirul si ceapa 4-5 minute la foc mediu.
5. Fierbem al treilea morcov.
6. Spalam bine carnea de pui si o tocam fin (cu cutitul sau cu masina de tocat).
7. Batem ouale cu un varf de cutit de sare.
8. Tocam patrunjelul.
9. Amestecam carnea cu legumele calite, ouale si patrunjelul.
10. Condimentam dupa gust.
11. Asezam compozitia intr-o forma de chec sau cozonac, adaugand in ea feliute din morcovul fiert.
12. Coacem la foc potrivit in cuptorul preincalzit, pe gratarul din mijloc, timp de 30-35 minute, pana se rumeneste.
2. Radem putin ghimbir si 2 morcovi pe razatoarea mare.
3. Taiem ceapa rondele si tocam ardeiul iute.
4. Calim morcovul, ghimbirul si ceapa 4-5 minute la foc mediu.
5. Fierbem al treilea morcov.
6. Spalam bine carnea de pui si o tocam fin (cu cutitul sau cu masina de tocat).
7. Batem ouale cu un varf de cutit de sare.
8. Tocam patrunjelul.
9. Amestecam carnea cu legumele calite, ouale si patrunjelul.
10. Condimentam dupa gust.
11. Asezam compozitia intr-o forma de chec sau cozonac, adaugand in ea feliute din morcovul fiert.
12. Coacem la foc potrivit in cuptorul preincalzit, pe gratarul din mijloc, timp de 30-35 minute, pana se rumeneste.
Pofta buna!
marți, 1 mai 2012
Pulpe de pui la cuptor
de la 10 luni
- pulpe de pui
- ulei
- apa
- sare
- usturoi
Preparare
1. Impanam carnea cu usturoi.
2. Intr-o tava antiaderenta, punem pulpele unse cu ulei si crestate usor cu cutitul.
3. Adaugam suficienta apa pentru a le acoperi.
4. Lasam la cuptor o ora sau pana sunt bine rumenite si carnita se desprinde bine de pe os.
5. Separam pielea, care este prea grasa pentru bebelus.
6. Servim cu piure de cartofi sau cu salata de rosii.
Alta modalitate de preparare
1. Facem un cosulet din hartie de copt.
2. Impanam carnea cu usturoi.
3. Lasam la cuptor o ora sau pana sunt bine rumenite si carnita se desprinde bine de pe os.
4. Separam pielea, care este prea grasa pentru bebelus.
5. Servim cu piure de cartofi sau cu salata de rosii.
Pofta buna!
duminică, 4 martie 2012
Crema de sfecla rosie si carne de pasare
de la 8 luni
- 1 sfecla rosie
- 2 cartofi
- 1 bucatica de telina
- praz
- piept de pui sau de curcan
Preparare
- Curatam legumele.
- Fierbem legumele si carnea (impreuna sau separat).
- Mixam ingredientele si adaugam un pic de smantana la final.
Pofta buna!
marți, 28 februarie 2012
Reteta italiana cu dovlecel si rosii
de la 6 luni
- 1 dovlecel
- 2 rosii
- un pic de ulei de masline
- parmezan ras sau urda, in functie de varsta copilului
- 30 g sunca sau carne alba, in functie de varsta copilului
Preparare
- Curatam dovlecelul si rosiile, avand grija sa indepartam semintele.
- Gatim legumele la abur 15-20 de minute.
- Mixam legumele si adaugam un pic de ulei de masline.
- Adaugam sunca si parmezan, dupa gust.
Pofta buna!
luni, 27 februarie 2012
Cheesecake cu caise
Desert ideal pentru gravide si nu numai. Bogat in calciu si sarac in calorii!
4 portii
valoare calorica pentru o persoana: 149 Kcal
- 6 caise
- 1 iaurt natural slab (0% grasime)
- 200 g branza alba (0% grasime)
- 2 oua
- 1 galbenus
- 30 g amidon de porumb
- un pic de margarina
Preparare
- Incalzim cuptorul la 150 ° C (treapta 5).
- Ungem cu unt o forma de tort.
- Taiem caisele, scoatem samburii si apoi le taiem in sferturi.
- Intr-o craticioara, amestecam amidonul cu iaurtul la foc mediu, pana se ingroasa.
- Incorporam branza si amestecam energic.
- Luam cratita de pe foc si incorporam galbenusurile, unul cate unul.
- Intr-un bol mai mare, batem albusurile pana obtinem o spuma tare.
- Fara sa ne oprim din baterea spumei, amestecam delicat si preparatul din branza cu iaurt.
- Varsam amestecul in forma de tort.
- Nivelam suprafata si ornam cu sferturile de caise.
- Bagam la cuptor si coacem timp de aproximativ o ora.
Pofta buna!
Piure de cartofi dulci cu scortisoara
de la 6 luni
- 200 g cartofi dulci
- 150 ml de frisca lichida
- 2 bucatele de anason
- 1 baton de scortisoara
- 1 foaie de dafin
- o bucatica de ghimbir
Preparare
- Incalzim frisca lichida intr-o craticioara, impreuna cu anasonul si batonul de scortisoara, apoi retragem de pe foc, acoperim si lasam la infuzat 30 de minute.
- Curatam ghimbirul si il taiem in bucatele mai mari.
- Curatam cartofii dulci, ii taiem in cuburi mari si ii fierbem 10-15 minute intr-o cratita cu apa clocotita, impreuna cu ghimbirul si foaia de dafin, pana ce devin moi.
- Scurgem cartofii, aruncam ghimbirul si dafinul.
- Punem cartofii dulci inapoi in cratita calda si ii pasam cu un presse-purée sau cu blenderul de mana
- Amestecam la foc mic piureul cu frisca lichida infuzata.
- Optional - in functie de varsta si de gust, saram usor, piperam si servim cald.
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
Etichete
10 luni
11 luni
12 luni
2 luni
3 luni
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
à la française
abur
afine
almette
alune macinate
amidon de porumb
anason
andrei
ardei
arpagic
avocado
banane
batog
baza de mancare
bebe constipat
bianca
biscuiti
biscuiti fara ou
branza
branza topita
broccoli
brocoli
budinca
buillon
caise
caise uscate
caramel
carne
cartofi
cartofi dulci
cascaval
ceapa
ceapa verde
cheesecake
cimbrisor
cimbru
ciuperci
clatite
cocos
compot
conopida
constipatie
crema
crema de zahar ars fara ou
croque
curcan
cuscus
dafin
desert
dovleac
dovlecel
dulceata
esalot
faina
faina de orez
fasole
ficat
file de morun
finger food
flan
friptura
frisca
fructe
galbenus
ghimbir
gris
gris cu lapte
gulie
hasma
humana hn25
iaurt
jambon
kiri
lamaie
lapte
lapte praf
legume
maioneza
malai
mamaliga
mancare
mar
mar copt
margarina
masline
mazare
mere
merlan
miere
migdale
morcov
morun
mousse
mozzarella
mucilagiu de orez
naut
nucsoara
orez
orez brun
orez cu lapte
ou
paine
parmentier
parmezan
parmezan ras
pasare
pastarnac
paste
pate
patrunjel
Pentru mami
pentru tati
pere
peste
piure
piure. legume
portocala
porumb
praz
prosciutto
pui
reteta bebelus
retete cu avocado
rosie
rosii
rulada
scortisoara
sfecla
sfecla rosie
smantana
smoothie
sofran
somon
sos
sos bechamel
sos olandez
sos verde
spanac
Suc detoxifiant
sufleu
sunca
supa
supa crema
tarta
telina
ulei de masline
unt
urda
usturoi
vanata
vanilie
vinete
vitel
zahar