Postări populare

duminică, 26 februarie 2012

Piure de legume verzi, Kiri si jambon

de la 10 luni

 
  • 100 g fasole verde
  • 100 g mazare verde decorticata
  • 1 dovlecel (100 g)
  • 1 ceapa verde
  • 1 bucata de branza topita Kiri sau La Vache qui rit
  • 20 g jambon alb

Preparare
  1. Curatam si taiem fasolea verde, decojim mazarea, curatam dovlecelul si il taiem in bucati mici, curatam si tocam ceapa.
  2. Gatim legumele timp de 30 de minute, la aburi.
  3. Cand sunt gata legumele, adaugam branza topita Kiri si mixam in blender.
  4. Presaram sunca tocata fin, chiar inainte de servire.


Pofta buna!

Piure de brocoli si spanac

de la 8 luni
  • 400 g brocoli
  • 200 g spanac proaspat sau congelat
  • 1 cartof alb mic
  • 100 ml smantana proaspata
  • 1 pic de nucsoara
Preparare
  1. Desfacem buchetelele de brocoli, le taiem in bucati mici si le fierbem in apa sarata clocotita timp de 15-20 minute, alaturi de cartoful taiat in patru si de spanac.
  2. Pasam cartoful cu furculita.
  3. Amestecam in blender brocoli, spanacul si smantana.
  4. Cand se formeaza un piure fin, adaugam cartofii si amestecam cu furculita.
  5. Adaugam nucsoara si un pic de sare, dupa gust.




                                                                 Pofta buna!