Postări populare

joi, 23 februarie 2012

Croque Maman

  • 8 felii de paine
  • 200 g Emmenthal
  • 2 oua
  • 4 felii de sunca 
  • 50 g unt
Preparare
  1. Preincalzim cuptorul la treapta 7 (210 ° C)
  2. Ungem cu unt toate feliile de paine.
  3.  Taiem felii Emmenthalul.
  4. Construim Croque Maman, suprapunand o felie de paine cu unt, o felie de Emmenthal, o felie de sunca, o felie de Emmental si o felie de paine (spre interior partea cu unt).
  5. Batem ouale, adaugam sare si piper.
  6. Trecem sandwichurile prin ou.
  7. Punem Croque Maman in cuptorul incins, pana cand acestea prind o culoare aurie.
  8. Deasupra presaram parmezan.
  9. Servim imediat.
 
 Pofta buna!

Croque bébé

de la 11 luni
  • 1 felie de paine
  •  1/4 felie de suncă
  •  1/4 din tomate
  • 1 bucatica de branza topita (gen Kiri sau La vache qui rit)
Preparare
  1. Prajim usor painea in toaster.
  2. Taiem jambonul in bucatele fine.
  3. Le punem impreuna cu branza topita intr-un bol si le incalzim cateva secunde la microunde.
  4. Amestecam bine.
  5. Taiem rosia in bucatele marunte si o incorporam in bolul de mai sus.
  6. Tartinati felia de paine!

Pentru bebelusii mai mici, puteti sa folositi painea neprajita!


Pofta buna!

Bouillon de legume

de la 6 luni

2+1/2 l apa rece
1 lingurita de sare (optional, in functie de varsta)
2 cartofi
2 morcovi
1 nap
1 praz
4-5 frunze de salata sau spanac

Preparare 
Curatati legumele.
Punem legumele in doi litri si jumatate de apa.
Coacem timp de 1 oră şi 30 de minute, la foc mic, in oala acoperita. 
Trecem totul printr-o sita.
Se pastreaza la rece!

Utilizare
Poate fi folosit ca baza pentru a inlocui laptele fiert sau ca o baza pentru mancaruri.


Pofta buna!

Gărgăriţă - Piure de morcovi si cartofi

de la 6 luni

  • 250 g morcovi
  • 100 g de cartofi
  • salată verde
Preparare
  1. Taiem legumele in cuburi mici si le fierbem la aburi sau in foarte putina apa.
  2. Le mixam intr-un piure mai gros, la care adaugam un nasturas de unt.

Servire
Aranjam salata pe o farfurie. 
Aranjam piureul sub forma unei gărgăriţe.
Decoram cu puncte negre formate din bucatele fine de masline negre, pentru a imita petele de pe spate. 

 

Pofta buna

Petite mousse de fruits

de la 12  luni



40 g fructe de sezon: piersici, caise, nectarine, cirese, pere, mere, banane,...
1 lingurita d suc de lamaie
1 albus foarte proaspat
1/2 pliculet de zahar vanilat


Preparare
1. Spalam sau curatam de coaja fructele, 
2. le taiem in bucatele si le mixam fin cu sucul de lamaie.
3. Batem albusul tare, amestecand pe parcurs zaharul vanilat.
4. Amestecam delicat piureul de fructe cu o lingura de albus batut spuma.



Varianta de servire: putem aseza spuma pe un pat de branzica alba sau de iaurt gras (de oaie sau bivolita).



Atentie la alergii! Reteta contine albus!




Pofta buna!