Postări populare

luni, 16 ianuarie 2012

Piure de porumb cu pui si lamaie - à la française

de la  6   luni
 
  • 20 g carne de pui
  • 1 cutie mica de porumb
  • ½  lingura de suc de lamaie
  • 150 ml lapte de mama sau formula
  • 10 g de branza
  • 1 varf de cutit de nucsoara
  • 1 bucatica de unt
Preparare

  1. Taiati carnea de pui in bucatele.
  2. Intr-o craticioara, puneti puiul, sucul de lamaie, acoperiti totul cu apa si fierbeti.
  3. Tocati carnea marunt.
  4. Incalziti laptele.
  5. Scurgeti si clatiti bine porumbul.
  6. Mixati bine porumbul, branza, nucsoara, untul si laptele cald.
  7. Amestecati totul cu puiul si serviti cald.
Pofta buna!

Constipatie? Mai multe fructe si legume pentru bebe

Constipatia este considerata o dereglare care presupune un intestin lenes, scaune dureroase sau dificil de evacuat.
In cazul in care copilasul  tau sufera de dureri de stomac si sta mult timp la baie, atunci ar putea avea nevoie de tine ca sa ii imbunatatesti functiile intestinale lente. Cum? Activitatea fizică şi dieta regulata sunt esentiale
E bine sa ii dai bebelusului sa bea multa apa, sa il obisnuiesti sa manance mai multe cereale integrale si cinci porţii de fructe proaspete pe zi, in cantitate de aproximativ 400 de grame.

Alimentele preferate sunt:
  • Gustarea de fructe in locul gustarii obisnuite. Kiwi, smochine, pere Williams, struguri, prune, piersici, pepene galben, pepene verde.
  • Legume care contin fibre vegetale, inulina si celuloza, care inmoaie scaunul, acesta devenind astfel mai usor de eliminat. Sunt de preferat: morcovi cruzi, varza, fenicul, telina, varza, dovlecei.
  • Si painea poate ajuta, dar doar daca este facuta cu integrala de grau sau secara. Varietate excelenta cu seminte de in sau de dovleac.

Alimente de evitat:
  • In caz de constipatie perseverenta, cel mai bine este sa se evite merele verzi, bananele si fructele citrice. Nici macar căpşuni, mure şi afine.
  • In ceea ce priveste legumele, e bine sa se evite cartofii, cicoarea si morcovii fierti.
  • Evitati pizza, painea si toate acele produse care conţin praf de copt, care produc balonare si incetinesc peristaltismul intestinal.
  • Este obligatorie eliminarea bauturilor cu ciocolata, Coca Cola si a sucurilor de portocale.

 sursa: http://bebemamitati.blogspot.com/

sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Brocoli cu mere si somon

de la 8 luni

  • 1 cana de brocoli proaspat taiat
  • 1 mar curatat
  • somon gatit (fript, fiert)
  • orez fiert (optional)
  • apa cat este necesar

Preparare


Fierbeti la aburi brocoli si marul.
Pastrati apa ramasa.
Dupa ce s-au racit un pic, transferati marul si brocoli in robot.
Adaugati niste somon.
Adaugati un pic de orez fiert.
Mixati pana la textura preferata de bebelus.
Se serveste cald.


Optional
Puteti sa faceti piureul sau mash-ul mai cremos, adaugand iaurt.
 

Alte idei
Piure de brocoli si mere
Orez cu somon.
Somon si mere.



Pofta buna!

Piure de morcovi cu peste

de la 8 luni
  • 2 morcovi
  • 100 g peste proaspat (salau, pastrav)
  • 1 lingura de lapte matern sau lapte formua 
Preparare


  1. Se fierb morcovii si pestele separat. 
  2. Pestele se dezoseaza cu foarte mare atentie,
  3. apoi se amesteca cu morcovii cu ajutorul mixerului, adaugand si laptele.


Pofta buna!

vineri, 13 ianuarie 2012

File de peste in sos de portocala

de la 8 luni

Preparare

  1. Se pune pestele intr-un vas de yena uns cu unt.
  2. Se adauga sucul de protocale, branza, patrunjelul verde si cerealele.
  3. Se acopera cu capacul si se baga la cutor pentru 20 de min. la o temperatura de 180 g.
  4. Daca este cazul, se curata cu atentie pestele de oase.
  5. Se mixeaza pestele impreuna cu sosul in care a fiert.
 Alternative:
  • Se poate gati la cuptor si intr-o craticioara acoperita cu folie de aluminiu.
  • Se poate gati si la cuptorul cu microunde la temperatura maxima pentru 4 min., intr-un vas acoperit cu capac.


Pofta buna!

miercuri, 11 ianuarie 2012

Piure de naut

de la 9 luni
  • o mana de naut
  • 1 morcov
  • 1 bucatica de unt de marimea unei alune
Preparare
  1. Se pun boabele de naut intr-o oala, se acopera cu apa rece (nu mai multa de 1/3 din inaltimea oalei).
  2. Se acopera cu capacul si se pune la foc mare, lasandu-l sa fiarba 20 de minute. 
  3. Se scurg boabele de naut si se pastreaza apa in care au fiert. 
  4. Se strivesc boabele de naut si se adauga, daca este nevoie, apa in care au fiert pentru a dilua putin (nu foarte multa apa, deoarece nu se face supa). 
  5. Se poate adauga si putin iaurt gros la 40%. 
  6. Se pune apoi untul si se serveste piureul.


Pofta buna!