Timp de coacere: 16 minute
16 soldatei de legume sau 8 chiftelute
Ingrediente:
- 2 ulei de masline
- 1 ceapa medie, tocata
- 1/2 telina mica, tocata
- 1 cartof mare, curatat si ras
- 1/2 praz mic, taiat in felii subtiri
- 3 ciuperci cremini, taiate felii (sunt asemanatore Butonilor Albi, insa putin mai inchise la culoare si mai aromate)
- 1 catel de usturoi, pisat
- 1 lingura sos de soia
- 2 lingurite de zahar brun
- 1/4 cana de Parmezan proaspat ras
- 2/3 cana firimituri de paine proaspata
- 1 1/2 lingurita de maioneza
- 1 lingura cu varf de branza Cheddar rasa
- sare si piper dupa gust
- 5 linguri pesmet
- 2 linguri de faina
- 1 ou
- 2 - 3 linguri ulei de canola, pentru prajit / sau ulei de floarea-soarelui
- chifle, salata verde, rosii, maioneza, pentru burgeri
Preparare:
1. Incalzim uleiul de masline intr-o tigaie mare si sotam toate legumele cu exceptia usturoiului, timp de aproximativ 10 minute sau pana se inmoaie.
2. Adaugam usturoiul si mai calim timp de 1 minut, apoi adaugam sosul de soia si zaharul si mai gatim inca un minut.
3. Intindem amestecul pe o farfurie si lasam sa se raceasca.
4. Pentru soldatei: tocam amestecul racit, cu cutitul sau intr-un blender.
5. Amestecam totul intr-un bol cu 2 linguri de Parmezan, firimiturile de paine proaspata, maioneza, branza Cheddar si piper dupa gust (sosul de soia fiind sarat, nu mai e nevoie de sare in plus).
6. Pentru soldatei: Luam din amestec cu lingura si facem bilute.
Pentru chiftelute: Luam din amestec cu lingura si aplatizam.
*** cu o forma de prajitura sau cu cutitul, putem face diferite forme (stelute, patrate, triunghiuri, etc...)
Daca avem timp, putem lasa formele sa se raceasca timp de o ora pe o farfurie sau chiar peste noapte. dar la fel de bine le putem praji imediat.
7. Pregatim coatingul ca pentru snitelul vienez:
Amestecam faina cu un pic de sare pe o farfurie intinsa.
Batem oul intr-un bol mic.
Amestecam pesmetul cu cele 2 linguri de Parmezan ramase, sare si piper pe o farfurie intinsa.
8. Trecem soldateii/chiftelutele prin faina, apoi prin ou si la final prin pesmet.
9. Incingem uleiul de canola sau de floarea-soarelui intr-o tigaie si prajim soldateii/chiftelutele timp de 2 minute pe fiecare parte, pana cand devin aurii.
10. Le punem apoi pe o farfurie cu servetel de hartie, ca sa se scurga excesul de ulei.
Servim chiftelutele cu chifle, salata, rosii si maioneza.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu