Ingrediente:
• 4 cartofi de copt de mărime medie, taiati in felii
• 1/3 cana de faina
• 1/3 cana de parmezan ras
• 2 lingurite sare
• 1/4 lingurita piper
• 1 lingurita praf de usturoi
• 1/3 cana de lapte
• 1/4 cana de unt topit
Pentru decor:
• branza Cheddar rasa
• bacon maruntit
• smantana
• patrunjel proaspat sau uscat
Preparare:
- Preincalzim cuptorul la 400 de grade.
- Intr-o pungă mare de plastic resigilabila, punem faina, parmezanul, sarea, piperul si praful de usturoi si amestecam bine.
- Punem laptele intr-un castron.
- Cufundam fiecare felie de cartof in lapte
- si apoi le introducem in punga, trecandu-le prin amestecul cu faina.
- Inchidem punga si agitam bine pana cand toate feliile sunt acoperite uniform.
- Scoatem cartofii din punga si ii asezam intr-o tava, pe hartie de copt.
- Ii stropim cu unt si ii coacem pentru aproximativ 20-25 minute sau pana se rumenesc frumos.
- Dupa ce s-au copt, scoatem tava, presaram peste cartofi branza Cheddar si bucatelele de bacon si reintroducem la cuptor cateva minute pana se topeste branza.
- La servire se orneam cu smantana si patrunjel.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu