- un pahar (200ml) de orez
- 2l lapte
- apa
- zahar dupa gust
- vanilie
Preparare
- fierbi orezul in apa, pana e atat de fiert incat se dezintegreaza.
- Observatie: se pune cu putina apa pe foc si pe masura ce fierbe mai adaugi apa daca e necesar; important e sa fie foarte fiert si moale.
- cand e gata, il adaugi in 2 l de lapte clocotit si lasi sa mai fiarba putin impreuna cu zaharul (dupa gust) si vanilia.
- cand vezi ca a inceput sa se adune (cam 15 min) si arata ca o budinca mai diluata, e gata.
- sau daca vezi ca nu se ingroasa deloc, poti sa adaugi foarte putin amidon sau faina de orez.
- lasi sa se raceasca si sa prinda caimac, ungi cu galbenus de ou
- il introduci o jumate de ora la cuptor (sau pana pojghita de deasupra se rumeneste pe alocuri).
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu