Postări populare

sâmbătă, 7 ianuarie 2012

SUTLACH - Renumitul orez cu lapte turcesc

de la 10 luni

  • un pahar (200ml) de orez
  • 2l lapte
  • apa
  • zahar dupa gust
  • vanilie




Preparare
  1. fierbi orezul in apa, pana e atat de fiert incat se dezintegreaza. 
  2. Observatie: se pune cu putina apa pe foc si pe masura ce fierbe mai adaugi apa daca e necesar; important e sa fie foarte fiert si moale. 
  3. cand e gata, il adaugi in 2 l de lapte clocotit si lasi sa mai fiarba putin impreuna cu zaharul (dupa gust) si vanilia.
  4. cand vezi ca a inceput sa se adune (cam 15 min) si arata ca o budinca mai diluata, e gata. 
  5. sau daca vezi ca nu se ingroasa deloc, poti sa adaugi foarte putin amidon sau faina de orez. 
  6. lasi sa se raceasca si sa prinda caimac, ungi cu galbenus de ou
  7. il introduci o jumate de ora la cuptor (sau pana pojghita de deasupra se rumeneste pe alocuri). 


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu