Postări populare

sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Mancare gratinata de dovleac

de la 9 luni

  • 100 g de dovleac
  • 1/2 de ceapa dulce
  • cartof
  • 10 g de parmezan
  •  putina branza gen svaiter rasa putina sare
  •  putina nucsoara (facultativ)
  • o bucatica de unt de marimea unei alune
 
Preparare
  1. Se curata legumele (dovleac, ceapa si cartof), se taie in bucati si se pun intr-o cratita cu apa sarata.
  2. Se lasa sa fiarba pana dau in clocot, apoi se lasa sa clocoteasca 20 de minute (legumele pot fi fierte si la abur in jur de 30 de minute). 
  3. Dupa ce au fiert, legumele se scurg si se zdrobesc pana se obtine un pireu. 
  4. Se amesteca cu untul, nucsoara si parmezanul. 
  5. Se pune totul intr-un vas, se presara branza tip svaiter rasa si se baga in cuptor sa se rumeneasca. Se serveste avand grija sa nu fie prea fierbinte.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu