Ingrediente:
·
500 gr faina
·
270 ml apa calduta
·
1 plic drojdie uscata (7 gr)
·
1 lingurita zahar sau sirop de artar
·
1 lingurita sare
·
1 lingura ulei masline
Preparare:
1. Punem intr-un
bol apa, drojdia si zaharul/siropul de artar.
2. Amestecam
usor, apoi adaugam uleiul, faina cernuta putin cate putin, si framantam pana
obtinem o coca.
3. Punem coca
obtinuta intr-un castron si o acoperim cu folie.
4. Lasam
coca sa creasca pana isi dubleaza volumul, aproximativ 1 ora.
5. Incingem
cuptorul la 200 grade si punem tava in care urmeaza sa facem lipiile.
6. Dupa
ce a crescut aluatul, il impartim in 8
bucati egale si le mai lasam acoperite cu un prosop sa creasca inca 15 minute.
7. Presaram
faina pe masa si intindem fiecare bila de aluat cu sucitorul pana obtinem un
cerc.
8. Coacem
fiecare lipie in tava incinsa din cuptor cca 4-5 minute. Lipia se umfla si se
rumeneste.
9. Dupa
ce o scoatem din cuptor, punem lipia pe o farfurie sau fund de lemn si o acoperim
cu un prosop curat.
Pofta buna!