Postări populare

marți, 30 aprilie 2019

Lipie - reteta








Ingrediente:
·         500 gr faina
·         270 ml apa calduta
·         1 plic drojdie uscata (7 gr)
·         1 lingurita zahar sau sirop de artar
·         1 lingurita sare
·         1 lingura ulei masline

Preparare:
1.    Punem intr-un bol apa, drojdia si zaharul/siropul de artar.
2.    Amestecam usor, apoi adaugam uleiul, faina cernuta putin cate putin, si framantam pana obtinem o coca.
3.    Punem coca obtinuta intr-un castron si o acoperim cu folie.
4.    Lasam coca sa creasca pana isi dubleaza volumul, aproximativ 1 ora.
5.    Incingem cuptorul la 200 grade si punem tava in care urmeaza sa facem lipiile.
6.    Dupa ce a crescut aluatul,  il impartim in 8 bucati egale si le mai lasam acoperite cu un prosop sa creasca inca 15 minute.
7.    Presaram faina pe masa si intindem fiecare bila de aluat cu sucitorul pana obtinem un cerc.
8.    Coacem fiecare lipie in tava incinsa din cuptor cca 4-5 minute. Lipia se umfla si se rumeneste.
9.    Dupa ce o scoatem din cuptor, punem lipia pe o farfurie sau fund de lemn si o acoperim cu un prosop curat.

Pofta buna!