Postări populare

sâmbătă, 7 ianuarie 2012

KESKUL - orez cu lapte

de la 10 luni

KESKUL
  • 2 l lapte
  • 400 gr zahar
  • 120 gr faina de orez 
  • 200 gr migdale macinate
  • 1 ou
  • scortisoara
  • alune macinate
  • nuca de cocos



Preparare

  1. fierbi laptele impreuna cu zaharul. 
  2. adaugi oul intreg si amesteci bine cu lingura sau cu telul
  3. dizolva faina de orez (daca nu gasesti, e bun si amidon de porumb sau grau, dar folosesti o cantitate mai mica) in putina apa rece
  4. adaugi faina dizolvata peste laptele clocotind. 
  5. adauga si migdalele macinate. 
  6. amesteca in continuu cateva minute pana fierbe si se ingroasa ca un pudding. 
  7. cand e gata, rastoarna in caserole sau cupe, presara scortisoara, nuca de cocos si alunele.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu